søndag 11. mai 2008

Billedbevis på at jeg har vært nord for Polarsirkelen

Vi ankom Unstad ganske sent på kvelden, etter å ha kjørt 500 km fra Tromsø. Jeg syntes det var kjempelangt (vi snakker Oslo-Trondheim, sånn for sammenligningens skyld), men tromsøfolket syntes det var helt ok. Iallfall, når du kjører til Unstad, kjører du en tunnel gjennom fjellet, og når du kommer ut, er det dette du ser. Det er helt spektakulært. Bukten vider seg ut, det er plass til fire gårder, ca 100 sauer og ti hester, samt de tretten fastboende, og oss fjorten surfere, mellom høye fjell og havet som står rett inn. Neste stopp: Grønland.


Erle og jeg er klare for bølgene. Her snakker vi full bade-burka, 5 mm våtdrakt, sko, hansker og hette. Og 5-6 grader i vannet. Vi har gledet oss til dette i et år, og kan ikke vente med å komme oss uti!


Jesper er Erles kjæreste, og han innehar en sunn skepsis til det å skulle bade i flere timer i våtdrakt, kun med en liten planke som hjelp. Men han ble flink til slutt!


Andre dagen var det ingen bølger, så da gikk vi på fjelltur istedenfor. Dette var lagunen vi kom til etter å ha kjempet oss over myr, snø og stein. Dvs, jeg kjempet, de andre spaserte, og jeg følte meg i skikkelig dårlig form. Etter hvert innså jeg dog at det er litt forskjell på medisinstudenter med fjelltopper i hagen og strenge treningsregimer, og meg, og jeg konstaterte med at jeg i det minste har bedre musikksmak og estetisk sans enn dem.


Vi griller på engangsgrill. Ikke sammenlignbart med grillmobilen, men det er alltid godt med svidde pølser og marshmellows, og det er hyggelig å bli kjent med nye folk! Alt i alt var det en særs vellykket tur, til tross for litt lite bølger. Men masse fjell, masse kos, masse sjø, masse god mat og masse andre bra ting. Hurra for TSI Surf!

5 kommentarer:

*Deline sa...

naa har jeg enda mer lyst til aa dra til polarsirkelen!

Ingrid... sa...

Uh - det så ordentlig fint ut. Jeg vil også til Lofoten. Bare for å sikle på det pene landskapet. Hur går det med eksamenslesinga?

Ingrid... sa...

*Klappe på skulderen* Wow, jeg er ikke personen til slike virtuelle handlinger, men: *klemme hardt*.

Jeg tror det går bra. Alt får en ordning. Og da går det også over. Eksamen går i alle fall over. Vet du ikke hvor du skal flytte?

Ingrid... sa...

Ja, det var kjøping på gang ja. Da skjønner jeg man er litt fed up. Men tvitvi:)

Innflytningsfest right back at you! Tema: Kom som det dyret du er. Tid: Hakke peil, i august en gang.

Natti.

Japansk turist sa...

Fantastic photographer!