onsdag 5. oktober 2011

Gratulerer med UKA

Idag er det en helt vanlig onsdag i Göteborg. En sånn onsdag hvor man betaler regninger, baker pai og ser på regnet, legger seg tidlig for å stå opp og gå på skolen på en helt vanlig torsdag imorgen.

I Trondheim... er ikke idag en helt vanlig onsdag. For å bruke en hyppig brukt klisjé, ikveld er magisk.  UKA-11 begynner ikveld, og den begynner uten meg! Jeg skal ikke på UKEnavnavduking, eller på urpremiere på revyen eller på konsert i Teltet eller noenting. Jeg vet det er gallakjole og promenadekonsert og champagne på gaten, og jeg er ikke der. Jeg har betalt regningene mine og satt pairestene i fryseren i en stille leilighet.

For to år siden, og for fire år siden... så var UKA det beste (og verste) jeg visste. Jeg skal aldri bo i Trondheim under UKA igjen. Til vanlig er det helt greit, ganske deilig egentlig, men akkurat ikveld kjenner jeg på Trondheimssavnet. Blir mimrete og tårevåt. Herregud, fire år siden jeg og Erling stod i barneteaterteltet og ikke ante hva vi drev med. To år siden Pirum ga meg to flasker cava til "Regi-jentene" som i praksis viste seg å bare være meg, med de fatale følgene det fikk. Sukk.

Men, når Lysreklamen endelig får UKEskiltet til å lyse litt over midnatt, da er det nøyaktig tre uker til jeg lander på Værnes og er klar for å ta igjen ALT på H-helg.

Ingen kommentarer: