mandag 22. september 2008

Ruben og Astrid tester: Cafe Filter, Ila

En ny søndag, med adskilling mindre energi enn forrige ukes (da man dro på blåbærtur i skogen), men desto finere vær, så da må man ut på tur. Dagens mål var Ila, egentlig for å besøke vår gamle venn Café Stolt, men på veien kom vi på at Café Filter har blitt anbefalt, så da dro vi dit isteden.

Café Filter er fint. Det er mye hvitt, men også mye som vitner om sjel: gamle tebokser, bord og stoler fra loppis, små kroker, mønstrede tapeter på strategiske steder og svært få like glass. Og det ligger fint til på Ilevollen, med utsikt over Ilaparken. God plass, selv på en søndag i solen. Og de har Mummitrollkopper! Massevis. Man kan kjøpe en Mummitrollkopp for 170 kr og da får du med en kopp kaffe, dvs at selve koppen koster 155 kr, og det er det billigste jeg har sett hittil. Hurra!

Ruben gikk for en gammel klassiker hos oss, cortado, som smakte omtrent som den vi klarer å mekke på espressomaskinen hjemme. Jeg gikk for iskaffe, gjorde bommerten å ikke bestille dobbelt, og endte med et glass melk med isbiter og litt underlig farge, samt en slags ettersmak av kaffe. Ikke akkurat noe å hoppe i taket for, men vi er tross alt i Trondheim ikke Oslo, så da er det helt anstendig.

Cafe Filter scorer på atmosfære, kos og Mummitrollkopper. Vi kommer nok ikke tilbake fordi kaffen er verdt det, men fordi stedet er det. Dessuten er det en akkurat passe søndagsgåtur unna.

3 kommentarer:

andy sa...

Bra atmosfære, dessverre alltid mye folk :-/.

Uansett så kan det (ettersom jeg er lojal mot mine venner) anbefales å ta en titt på konsertprogrammet deres. Innimellom treffer de ganske bra:

http://www.cafefilter.net/

Anonym sa...

je veux une tasse mummitroll!
tout de suite!
;P

Nordboeren sa...

du får mummikopp hvis du gir blod - koster bare en halvliter! :)