onsdag 31. august 2011

Popaganda 2011

_MG_6119

Så var det på tide med sommerens siste festival. Jeg forlot et tåkete Göteborg til fordel for et svært solfylt Stockholm, fant Randi og dro på Popaganda! Etter en kjapp tur på Claes Ohlson for å kjøpe sovepose og liggeunderlag (som egentlig var en rosa luftmadrass til 49:- istedenfor det dyre liggeunderlaget til 349:-) og lunch på Randis hybel, var vi klare for lite musik!

_MG_6139

Popaganda ligger i Eriksdalsbadet på Söder i Stockholm og har en stor oppblåsbar and i det ene bassenget. Festivalen har to scener, pent publikum og relativt høy hipster-kred på programfronten. I tillegg serverte de kjøtt i store stykker med klyftpotatis til.

_MG_6123

Festivalen byr også på pingis, og det er et godt tegn, mente vi. Det som derimot ikke var et godt tegn, var at alle rundt oss drakk vann og brus. Er det en alkoholfri festival? Vi tittet oss rundt, og så et stort skilt med ÖL. Bak et gjerde. Ölen var altså adskilt fra selve festivalområdet, hvordan skal man nå kunne gå rundt med en øl i hånden til enhver tid? Det viste seg at söta bror har gjort det umulig. Sikkert fint for kidsa, og det var mindre fyll og renere doer enn noensinne på Øya, men minus i boken for Popaganda. Det ble derimot gjort godt igjen av at en stärköl kostet 50 spenn.

_MG_6145

Fredagen ble avsluttet med festivalens høydepunkt: Arcade Fire.

_MG_6157

Her er de! Ekstatisk opplevelse! Fantastisk band! Men han høye fyren som stod foran oss, må lære seg at det ikke er okei å danse veldig mye frem og tilbake når man står foran folk på under 1.70. Etter konserten var gammal tant 1 og 2 slitne, og dro tilbake til Lappis (et slags Moholt i Stockholm) hvor de tyrkiske ERASMUS-studentene spilte etnisk pop i bakgården. Gammal tant 1 gikk ut og ba dem skru av, og så sov tantene søtt.

_MG_6187

Etter en bedre frokost er vi tilbake på festival. Randi er søt. Vi venter på festivalens høydepunkt nummer to: Stockholm Konstsim Herr.

_MG_6218

I programmet står det at "konstsim, kanskje värdens snyggaste sport?" Vi sa oss enige. Enhver mann som driver med konstim, har min fulle oppmerksomhet.

_MG_6226

Det var masse pene og velkledde mennesker på festivalen. Jeg hadde en nær-Elsa-Billgren-opplevelse, som muligens dekkes nærmere i egen bloggpost. Gjerdet i forgrunnen markerer altså skillet mellom hvor det er greit med öl og ikke. (Som en sidenote kan jeg nevne at stärköl er en kjempeidé på festival! 2 for 1, på en måte!)

_MG_6246

Lykke Li avsluttet lørdagen på mystisk vis, og gammal tant 1 og 2 dro hjem igjen.

Søndag spiste vi brunch etter vill jakt i SoFo etter et sted hvor det ikke var fullt av bloggere som var ferdig med brunchen sin men som insisterte på å trekke opp macbooken og titte litt på køen av brunchsultne mennesker av og til. Deretter fiket vi mer, gikk på Beyond Retro og så tok jeg flyet hjem igjen.

Fin avslutning på sommeren!

2 kommentarer:

Anne Sofie sa...

Herlig innlegg! Er du tant 1 eller 2? Det er mye som er annerledes hos söta bror!

aDeLiNe sa...

Superjalouse.