Granola
(fritt etter hukommelsen og Siris oppskrift)
ca 300 g havregryn, havrekli og kruskakli
50 g linfrø
ca 300 g mandler, valnøtter, hasselnøtter og cashewnøtter, grovt hakket
60 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
2 ts kanel
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts havsalt
1/2 ts kardemomme
1/2 ts muskat
90 g eplemos
90 g honning
Bland havegryn, kli, linfrø, nøtter, solsikkefrø og sesamfrø i en stor bolle. Varm opp honning og eplemos i en liten gryte til honningen er flytende og bland inn kanel, ingefær, kardemomme, muskat og salt i blandingen. (Siri har egentlig krydderne oppi bollen sammen med det tørre, men da fikk jeg en musli med veldig tydelige "kanelområder" og "saltområder". Ved å blande med det våte, blir smakene mer blended.) Hell honningblandingen over det tørre og rør godt så alt blir dekket. Spre alt sammen utover en langpanne, og sett i ovnen på 150 grader. La det stå i ca 45 minutter, men pass på å røre i blandingen omtrent hvert 10. minutt så den blir jevnt brun. La avkjøle helt før du heller over i lufttett beholder. Der kan den bo i en måned, men jeg spiser opp min på ca en uke. Godt!
Serveres med gresk youghurt og feks tørket mango. Mye bedre enn brødskiver!
Ps. Indiapost er på vei!
1 kommentar:
I'm soooooo becoming a member of the granola team! Skal lage min i løpet av uka! Woot!
Legg inn en kommentar